Galerie Struk & Kunst

Galerie Struk & Kunst

16 november 13.0 - 17.00 uur

nov-2019.jpeg

Tentoonstelling Georgische Kunstenaars 30 maart - 26 mei 2019

Nugzar Kakhiani
Deze schilder werd geboren in Poti, Georgi? in 1952. Hij deed met succes de studie aan het Iakob Nikoladze Art College in Tblisi en ook bij het Mukhina Instituut in Sint-Petersburg, Rusland.

Zijn schilderachtige stijl is snel gegroeid en heeft zich ontwikkeld tot een krachtige volwassenheid. Het kleurrijke palet, samen met zijn ultieme streven naar perfectie, creëerde een eigen stijl in composities. Duidelijk herkenbaar als de zijne. De personages in zijn composities hebben allemaal hun eigen gedachten. De kijker kan er toegang toe krijgen, bij hetbestuderen van de posities van de personages en ook de zeer specifieke ogen van de personages. Als de ingang van de ziel en waarschijnlijk dus ook de spirituele geest van de kunstenaar. Kakhiani toont ons de zonnige kant van het leven, met veel ‘joi de vivre’, de kunstenaar glimlacht vaak, maar lacht nooit. Zijn hoofdpersonen figureren in een andere tijdsperiode, zoals de godin Diana in het schilderij ”Diana”. Of ze bevinden zich in de dagelijkse momenten van het leven, bij de tandarts, de bar of thuis met de kinderen. Hij gelooft echt in een betere wereld en nodigt ons uit om daar deel van te zijn.

Verschillende van zijn kunstwerken zijn aangeschaft door de Hermitage in St. Petersburg.

In 1993 werd hij onderscheiden en werd kunstenaar van het jaar in Rusland, een prijs die hij deelde met de grote componist Mstislav Rostropovitsj.

Zijn kunstwerken zijn te vinden bij kunstliefhebbers over de hele wereld, met inbegrip van Nederlandse kopers. Zijn werken hebben bewezen een goede investering te zijn, gezien de ontwikkeling van de prijzen van zijn kunstwerken, met name in de afgelopen 6-7 jaar.

Alexey Kvaratskheliya
Werd geboren in Gali, Georgië, in 1946. Afgestudeerd aan de Rijksacademie voor Beeldende Kunsten in Tbilisi, de klas van V. I. Shukhaev, in 1972 lid van de Unie van kunstenaars van Rusland sinds 1986. Nam deel aan meer dan 100 exposities in Georgië, Abchazië, Rusland, Griekenland, de Verenigde Staten, Tsjechië, Groot-Brittannië, Frankrijk, Finland, Slovenië, Ierland sinds 1974 en in Nederland sinds 2008.

Zijn werken zijn onmiddellijk herkenbaar. Niet door hun onderwerpen, maar door iets anders – iets dat niet meteen alleen kan worden overgebracht door woorden. Dit is misschien wel de paradoxale combinatie van verdriet en vreugde, of de kracht van een decoratief effect en de kostbare eenvoud van het geheel, bereikt door hard werken, gecombineerd met vrij kunstenaarschap. Hij heeft vrijwel geen onderwerpen. In plaats daarvan heeft hij onderwerpen die altijd kenmerkend voor de klassieke schilderkunst zijn geweest – portretten, landschappen en stillevens. Steeds binnen deze cirkel van de “eeuwige onderwerpen”, is hij er toch in geslaagd om zijn eigen wereld te creëren. Een vreemde en betoverende wereld, waar vreugde altijd met droefheid wordt getint, terwijl een weldadige glimlach is verborgen in het verdriet.

Zura Kalanda
Zura Kalanda is een Georgische kunstenaar. Na de kunstacademie heeft hij doctorale graden behaald, onder meer in de beeldende kunst. Alsof dat nog niet genoeg was, is hij ook afgestudeerd in klassieke gitaar.


Merab Gagiladze
De kunstenaar exposeert in de Kaukasus sinds 1991 en vanaf 2004 veelvuldig en ook zeer
succesvol in Europa en Amerika.

Merab Gagiladze is geboren in Tbilisi op 13-03-1972. Hij studeerde aan Tbilisi Art College
en de Tbilisi State Academy of Fine Arts en studeerde af in 1996. Hij is een excellent en zeer
vakbekwame kunstenaar en colorist en interpreteert de volksverhalen en legenden van zijn
land verrijkt met Europese en Oosterse culturele invloeden op een zeer bijzondere wijze.
Zijn composities zijn rijk aan zeer apart en uitdagend kleurgebruik en fraaie combinaties van
kleuren, waarbij de symbolische figuratie een verbinding laat zien van het verleden met het
heden. De kijker wordt meegevoerd op een denkbeeldige reis, waarbij de afgebeelde karakters
lijken te zijn ontstaan op het kruisvlak van droom en realiteit.David Giorgadze

Centrale thema’s in zijn werk zijn de liefde voor de klassieke muziek,
ballet, het alledaagse leven en de tangomuziek. De composities zijn
dynamisch uitgewerkt, ademen vrijheid uit en zijn suggestief van karakter.
De kijker ervaart de beweging van de balletdansers en de muziek is hoorbaar.
De werken zijn in olieverf uitgewerkt en komen volledig tot zijn recht
wanneer je ze op afstand bekijkt en hier ook de tijd voor neemt.


Expositie Luis Filcer Dit jaar is er bij Struk & Kunst ook een expositie van een deel van de werken van Luis Filcer (1927-2018). Deze kunstschilder groeide op in Mexico (zijn ouders ontvluchtten Oekraïne toen hij 3 was) en studeerde aan verschillende kunstacademies in Mexico en Europa. Ook woonde hij lange tijd in Nederland na zijn huwelijk met de Nederlandse Maja de Jong. In zijn schilderijen toont Filcer menselijke tegenstellingen, machtsmisbruik en onevenwichtige autoritaire verhoudingen. Hij kiest steevast de kant van de zwakkeren, protesteert tegen de harteloosheid van de machthebbers. Maar ook zwoele nachten, menselijk plezier en liefde, trouw en verbondenheid zijn terugkerende onderwerpen in zijn schilderijen en tekeningen.
Deze expositie loopt het gehele jaar door.


Expositie Mieke Huijbregts
3 november - 16 december 2018

MIHU, kunstenares gespecialiseerd in schilderen met Tempera, schildert juist wat niet zichtbaar is!
mihu-solo-expositie-1.jpg

Expostie
Kunt op locatie Warmenhuizen
27 mei - 23 juni 2018
Bronzen sculpturen
3 maart – 15 april
Zaterdag 3 maart een meet & greet met Joan Erbueko van 12.00 tot 17.00 uur.
De Spaanse kunstschilder Joan Erbueko woont en werkt in Aigües.
Na veel gereisd en gewoond te hebben in Madrid, Barcelona, Noord-Spanje, Frankrijk , vond hij rust in de bergen van Alicante.

Zijn schilderijen nodigen uit om zich in te beelden, creëert werelden of interpreteert dit liever en verheft het naar het droomuniversum. Hij zegt dat hij het doet zonder na te denken, omdat het "een ervaringsgerichte schilderkunst" is, die veel te maken heeft met "van dag tot dag", met gewaarwordingen, stimuli en gemoedstoestand.

Nu is het werk van Erbueko te zien in Nederland.
Bij Galerie Struk en Kunst Warmenhuizen.

Afgelopen zomer bezocht galeriehouder Margret Heeremans zijn atelier, kocht daar een werk en wil nu meer werk laten zien in Nederland.
"Zij zag het exotische, de Middellandse Zee, de mystiek van mijn werken en zijn lokale karakter dat universeel is", zegt deze kunstenaar die van 3 maart tot 14 april in Nederland exposeert.

solo-expositie-erbueko.jpg

erbueko-kunstenaar.jpg

uitnodiging-solo-expositie-joan-erbueko.jpg

Galerie Struk & Kunst
Nieuw in de collectie van de Galerie KERAMIEK UIT GRAN NICOYA

In Warmenhuizen kunt u vanaf heden een fraaie collectie zeer betaalbaar keramiek uit Gran Nicoya bezichtigen. We laten objecten zien van o.a. Azucena Salazar, Jacobo Potosme, Mauricio Garcia en Enmanuel

Pura Vida Interior vertegenwoordigt een aantal vooraanstaande keramisten uit Midden-Amerika. Het afgelopen decennium hebben deze kunstenaars internationaal furore gemaakt en zijn hun stukken in diverse musea in Europa en op tentoonstellingen in de Verenigde Staten geëxposeerd. Wij vertegenwoordigen onder andere werk van José Ortiz Bracamonte, Miguel Maldonado Gaitán, Gregorio Bracamonte Nicoya, Santiago Gutierrez en Helio Guitterez.

Alle keramisten komen uit Gran Nicoya. Dit is van oudsher de regio ten noorden van Costa Rica en het zuidelijk gedeelte van Nicaragua. Hier wordt al ruim 2000 jaar keramiek gemaakt nog steeds van generatie op generatie. De Indiaanse volkeren die hier voor de komst van de Spanjaarden woonden (o.a. de Chorotega’s) zijn nooit overheerst geweest door de Maya’s of Azteken, maar hun kunst werd zeker wel beïnvloed door deze volkeren. De precolombiaanse kunst uit Gran Nicoya, de kunst die gemaakt werd voor de komst van de Spanjaarden, is weinig bekend maar van een heel hoog niveau. Bijzonder zijn de “jaguars”. De jaguar leeft in de jungle in Midden-Amerika en is altijd vereerd geweest vanwege zijn moed en kracht en kent geen vijanden. Heden ten dagen maakt Gregorio Bracamonte Nicoya moderne, spectaculaire versies van de “jaguar”. Oorspronkelijke versies zijn nu te bewonderen op het vulkanisch eiland Ometepe en in Mi Museo in Granada in Nicaragua.Solo Expositie van de Georgische kunstenaar

Nugzar Kakhiani

preview-nugzar-kakhiani.jpg

Deze schilder werd geboren in Poti, Georgië in 1952. Hij deed met succes de studie aan het Iakob Nikoladze Art College in Tblisi en ook bij het Mukhina Instituut in Sint-Petersburg, Rusland.

Zijn schilderachtige stijl is snel gegroeid en heeft zich ontwikkeld tot een krachtige volwassenheid. Het kleurrijke palet, samen met zijn ultieme streven naar perfectie, creëerde een eigen stijl in composities. Duidelijk herkenbaar als de zijne. De personages in zijn composities hebben allemaal hun eigen gedachten. De kijker kan er toegang toe krijgen, bij het bestuderen van de posities van de personages en ook de zeer specifieke ogen van de personages. Als de ingang van de ziel en waarschijnlijk dus ook de spirituele geest van de kunstenaar. Kakhiani toont ons de zonnige kant van het leven, met veel ‘joi de vivre’, de kunstenaar glimlacht vaak, maar lacht nooit. Zijn hoofdpersonen figureren in een andere tijdsperiode, zoals de godin Diana in het schilderij ”Diana”. Of ze bevinden zich in de dagelijkse momenten van het leven, bij de tandarts, de bar of thuis met de kinderen. Hij gelooft echt in een betere wereld en nodigt ons uit om daar deel van te zijn.

Verschillende van zijn kunstwerken zijn aangeschaft door de Hermitage in St. Petersburg.

In 1993 werd hij onderscheiden en werd kunstenaar van het jaar in Rusland, een prijs die hij deelde met de grote componist Mstislav Rostropovitsj.

Zijn kunstwerken zijn te vinden bij kunstliefhebbers over de hele wereld, met inbegrip van Nederlandse kopers. Zijn werken hebben bewezen een goede investering te zijn, gezien de ontwikkeling van de prijzen van zijn kunstwerken, met name in de afgelopen 6-7 jaar.

Schilderij van de Georgische kunstenaar Nugzar Kakhiani.

Zin in KunstZinnigs?
Vrijheid boven stijlvastheid, origineel en spontaan met de blik afwisselend naar buiten en naar binnen gericht… Zo vangt kunstenares Margret Heeremans haar gevoelens, leefomgeving en herinneringen in acryl of olieverf op canvas. In de kunstzinnige ambiance van haar atelier en tevens Galerie Struk & Kunst in Warmenhuizen vind je bovendien de mooiste vintage, brocante en bijzondere woonaccessoires.

Van 19 maart tot en met 30 april verzorgt de internationaal hooggewaardeerde Georgische kunstenaar Nugzar Kakhiani er een solo-expositie. Kakhiani’s veel geëxposeerde werken worden grif aangeschaft door een groeiende groep kunstliefhebbers en verzamelaars. De opening van deze expositie is op zondagmiddag 19 maart tussen 13:00 en 17:00 uur.

Tevens in onze Galerie
Glaskunstenaar Lida Dijkstra Pastoor

Lida houdt zich voornamelijk bezig met fusen van glas. Fusen betekent versmelten van glas. Er wordt een ontwerp gemaakt van verschillende stukken op maat gesneden glas. Dit wordt gedaan met een speciale glassnijder of diamantzaag. Dit hele ontwerp wordt in de glasoven aan elkaar versmolten. De oven wordt ingesteld met een stookcurve via een computer. Afhankelijk van de grootte, dikte, kleuren en gewenste eindresultaat wordt een zo ideaal mogelijke stookcurve gemaakt. Bij ieder object is dit anders dus.

Belangrijk is ook dat het juiste glas gebruikt wordt met het juiste uitzettingscoëfficiënt. Lida werkt voornamelijk met Bullseye omdat ze dit het mooiste glas vindt. Het heeft een ongeëvenaarde kwaliteit. Ze werkt met 2 en 3 mm glas in verschillende lagen over elkaar heen. Het gehele traject in de oven duurt 2 dagen of langer. Het afkoelen is minstens zo belangrijk als het opstoken van de temperatuur.

Soms wordt het glasobject nog een 2e keer gestookt, bijvoorbeeld om het te buigen in een mal. (slumpen)

blue-flower-lida-dijkstra-pastoor.jpg
zie onze nieuwe openingstijden!
Geopend:
vrijdagmiddag 14.00 - 17.00 uur
zaterdag 13.00 - 17.00 uur
1e zondag van de maand 13.00 - 17.00 uur
Ook zondag 11 december tot 16.00 uur
18 december 13.00 - 17.00 uur
2e kerstdag open van 13.00 - 17.00 uur

Winterexpositie tot 18 februari 2017
Deelnemende kunstenaars zijn Lida Dijkstra - Pastoor met glaswerk
Monique Vink met sculpturen
Margret Heeremans schilderijen


lida-dijkstra-pastoor-1.jpg
Glaskunstenaar Lida Dijkstra - Pastoor

beed-van-monique-vink-2.jpg
Sculpturen Monique Vink


sc-margretheeremans.jpg
Foto Marc Moussault
Margret Heeremans
Galerie Struk & Kunst
Fabrieksstraat 2 Warmenhuizen
fabriekstraat.jpg

uitnodiging-kunst-op-locatie-harenkarspel-1.jpg
uitnodiging-kunst-op-locatie-harenkarspel-1.jpg-2.jpg

p10203851.jpg


p10204211.jpg


p1020382.jpg

expositiestrukkunst55-3.jpg


flyer-voorkant-2014.jpg


uitnodiging-kunstmaand-september.jpg

ph08372.jpg
Opening, expositie Liesbeth van Welbergen met sculpturen oktober 2011
galeriestrukkunstmetbeeldoer.jpg


struk-en-kunst-9.jpg


uitnodiging-kunstmaand.jpg


uitnodiging-kunstmaand-september.jpg


schagenfm.jpg
WARMENHUIZEN. Bij galerie en atelier Struk & Kunst aan de Huisweid in Warmenhuizen werd zaterdagmiddag een nieuwe expositie geopend.
Er zijn schilderijen te zien van Renske Pluim en eigenaresse Margret Heeremans, beelden van Carla Grandiek, foto's in wintersfeer van Willem Visser, iconen van Lida Tesselaar en beeldjes, vazen en tafeltjes die door Marijke Schoenmaker op een speciale manier van oude postzegels zijn voorzien.
De muzikale omlijsting werd verzorgd door gitarist Jelle van Wier. Bezoekers kunnen bovendien genieten van een mooie collectie antiek en brocante in kerstsfeer.
Struk & Kunst is te bezoeken op donderdag en vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur en zaterdags en de eerste zondag van de maand van 12.00 tot 17.00 uur.
(Foto's: Kitty Mertz)
December 2012 tot eind februari 2013

1.jpg


sr-struk-en-kunst-gevel-aanzicht-1-v01.jpg