Schatkamer vol vrolijke vintage en kleurrijke kunst

In de knusse galerie Struk & Kunst in de oude dorpskern van Warmenhuizen vind je schilderijen, sculpturen, vintage, servies en woonaccessoires van Pip Studio. Uiteraard hangt er eigen werk van kunstenares Margret Heeremans: kleurrijke, abstracte schilderijen vol explosiviteit én subtiliteit.

“Ik laat mij inspireren door het moment, door wat ik voel én zie. Ook mijn herinneringen spelen mee, net als mijn omgeving.” Ze werkt vanuit een impuls, met verschillende materialen en technieken, met acryl of olieverf op canvas. Margret Heeremans exposeert in binnen- en buitenland. Naast haar schilderijen vind je in de winkel een bijzondere collectie vintage en design, een keur aan verrassende woonaccessoires, servies van de merken Pip Studio en Designed for living, Maastrichts aardewerk, kunstzinnige schalen en originele vazen. Een ware schatkamer!

Expositie Luis Filcer

Dit jaar is er bij Struk & Kunst ook een expositie van een deel van de werken van Luis Filcer (1927-2018). Deze kunstschilder groeide op in Mexico (zijn ouders ontvluchtten Oekraïne toen hij 3 was) en studeerde aan verschillende kunstacademies in Mexico en Europa. Ook woonde hij lange tijd in Nederland na zijn huwelijk met de Nederlandse Maja de Jong. In zijn schilderijen toont Filcer menselijke tegenstellingen, machtsmisbruik en onevenwichtige autoritaire verhoudingen. Hij kiest steevast de kant van de zwakkeren, protesteert tegen de harteloosheid van de machthebbers. Maar ook zwoele nachten, menselijk plezier en liefde, trouw en verbondenheid zijn terugkerende onderwerpen in zijn schilderijen en tekeningen.

Op zoek!

In Galerie Struk & Kunst is het dan ook de kunst om goed om je heen te kijken – je rustig te laten overdonderen door de kleuren, de vormen, de geschiedenis, het verhaal achter de dingen … en je uiteindelijk te laten raken door dat ene kunstige voorwerp, dat je verrukt – en waarnaar je zonder dat je het zelf misschien wist eigenlijk op zoek was.